Vega en Nistisch
Wat heb je nodig?
Soep: Linzensoep met kokos en chili
Ingrediënten: Dit was voldoende voor 5 personen.
- 150 g gedroogde rode linzen
- 1 rode chilipeper
- 100 g uien
- 1 el plantaardige olie
- Bouillon blokjes Groenten
- 400 ml kokosmelk in blik
- 0.5 tl gemalen kurkuma
- bosje verse koriander
extra nodig: staafmixer
Duo Vega en Nistisch of te wel Cynthia en Bowie hierna te noemen V&N storten zich op deze uitdaging:
de logische volgorde:
- eigenlijk is het de bedoeling dat een dag van tevoren de linzen in de week zet, V&N vonden dit niet nodig.
- snipper de uien
- halveer de chilipeper, en verwijder de pitjes en snij de peper in stukjes.
- verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de ui en de peper al omscheppend, 2 minuten.
- Voeg de linzen toe en bak ze kort mee
- breng een kleine liter water in een pan, 800ml of iets meer.
- voeg de bouillonblokjes toe, + de kokos melk en kurkuma
- breng alles geleidelijk aan de kook met een deksel op de pan.
- af en toe roeren, 25 tot 30 minuten laten koken
- Gebruik droge koriander en hak de blaadjes grof. Serveer de linzensoep met kokos en chili bestrooi met de koriander.
